nedeľa 20. júla 2014

Svieži letný nápoj - detox

zdroj
Ahojte priatelia :)
Dnes by som vás chcela inšpirovať a hlavne osviežiť veľmi rýchlim receptom na skvelý letný drink. Nedávno som tento skvelý typ objavila na internete a rozhodla som sa, že to jednoducho musím vyskúšať. Jedná sa totiž o využitie "odpadu". Neľakajte sa :D nikto sa nemusí hrabať v smetiaku. Hlavnou zložkou tohto nápoja je totiž biela šupka z červeného vodného melóna.  Biela šupka je totiž bohatá na citrulin, ktorý podporuje prekrvovanie svalov a odstraňuje jedy z tela. Skvelý detox ale aj osviežujúca pochúťka v týchto teplých letných dňoch. Tak poďme na to.


Šupu z melónu zbavíme zelenej časti, nakrájame a rozmixujeme čo najviac.

Pridáme šťavu z citróna alebo limetky (ja som momentálne použila citrón). Dochutíme cukrom (ja som použila trstinový, no ak máte možnosť, preferujem stéviu) a pridáme niekoľko lístkov mäty piepornej. Dolejeme vodou a poriadne premiešame.

No a ako každý správny letný nápoj, necháme vychladiť v chladničke. Najlepšie medzi mliekom a Jackom Danielsom :D Dužina z melónika sa nám takto pekne oddelí, takže neskôr ju môžeme jednoducho precediť, no mne osobne vôbec nevadila.

A môžeme podávať. Dobrú chuť sa praje. Drink je naozaj úžasný, neverila by som, že sa dajú zvyšky použiť na niečo také chutné a dokonca aj zdravé.



Nápoj môžem naozaj len odporučiť, ja sama rada experimentujem a neostávam len pri klasických citronádach... Oplatí sa sem tam vybočiť, neoľutujete. Už ste počuli o niečom podobnom? Alebo ste skúšali už vytvoriť niečo netradičné? Budem rada za vaše názory :)

Dúfam že sa vám článok páčil :) budem rada ak sa prihlásite na odber. Vaša Anet.

Žiadne komentáre :