utorok 21. mája 2013

Víkendujem a výletujem


Aj tento rok som sa s kamoškami vybrala na Medzinárodný festival duchov a strašidiel, ktorý sa každoročne koná na Bojnickom zámku, kúsok od mojej rodnej Prievidze. Je to už taká naša tradícia. Ja osobne veľmi nemám čas na kultúrne vyžitie sa, prechádzky po pamiatkach a podobne, ale toto si jednoducho nikdy nenechám ujsť.
Tento rok na nás už čakal zámok s témou Koniec sveta. Po príchode k zámku sme našťastie čakali len okolo 45 minút kým sme sa dostali k samotnej prehliadke. Je totiž bežné že si v rade postojíte 2 aj viac hodín.
Tento jubilejný XX ročník a jeho príbeh sa niesol trošku v netradičnom a novodobom duchu.

Koniec sveta - fenomén, ktorý desí nielen živých, ale aj duchov a strašidlá. Tento rok správa o konci sveta zasiahla v plnej miere aj svet duchov. Fakt, že sa na Zámok Bojnice začínajú húfne zlietať strašidlá zo všetkých XIX ročníkov i z celého sveta, nemôže uniknúť verejnosti a odborníkom na paranormálne javy.
A rovnako i návštevníkom - svet duchov môže totiž postihnúť apokalypsa, tak vravia dávne proroctvá a strašidelné kalendáre. A keďže bojnický zámok už dlhé roky slúžil duchom a strašidlám ako ich druhý domov, rozhodli sa, že ho využijú tento krát ako svoje útočisko.
Každý duch a strašidlo správu o konci sveta prijíma inak. Niektorí sa ho obávajú, iní sa naň tešia. Väčšina sa však stotožňuje s názorom, že koniec sveta by sa mal patrične osláviť. A preto v najväčšej sále bojnického zámku – v Huňadyho sále usporiadajú strašidelný bál.











Bojnice sú krásne kúpeľné mesto, ktoré vám ponúka množstvo zážitkov. Nie len že sa tu nachádza jeden z najkrásnejších zámkov na slovensku, nájdete tu aj zoologickú záhradu, skoliarov ktorí vám ponúknu šermiarske vystúpenia, relax a wellness v kúpeľnej časti, spoznávajte staručkú Lipu kráľa Mateja alebo strávte čas v novo vybudovanom námestí či okolitých zelených parkoch.



Žiadne komentáre :